Anders kijken

Er zijn dagen waarop de fysieke en emotionele sensaties zich opstapelen en voor een vreemde mix van gevoelens zorgen. De sensaties zijn ons vaak vreemd en dat maakt dat je even niet meer weet waar je aan toe bent. Zolang je het gewoon vaststelt en er geen oordeel over hebt, maar rustig jezelf observeert terwijl het raar aanvoelt, vreemd, onwennig of wat ook, laat je je niet bang maken door het onbekende.

Wat ik begrijp is dat er veel vaker dit soort dagen zullen zijn, dagen waarop je je anders voelt zonder te weten hoe anders dan. Het kan ongemakkelijk voelen zonder dat je je ziek voelt. De fysieke sensaties en je verwarring kunnen zo bevreemdend zijn dat je je afvraagt waar dit over gaat.

Als je het mij vraagt… ik kan ook geen sluitend antwoord geven. Wel ervaar ik een duidelijke verschuiving van aandacht. Alsof sommigen zich steeds bewuster worden van de wens bij te dragen aan het vormgeven van een evenwichtiger wereld, waarin angst het dagelijks leven niet meer bepaalt en een enorme hoge tol eist van iedereen die in de vallen van de jagers is vast komen zitten.

Waarin angst alleen nog een waarschuwing betekent omdat je daadwerkelijk in levensgevaar bent.

« terug