Zie de maan schijnt door de bomen

Nieuwer dan nieuw

We zijn door de flessenhals heen naar de andere kant in de zandloper, zo voelt het, maar we geloven het nauwelijks. Ik ervaar het als me lichter voelen, er is minder bagage mee te sjouwen en ik voel me minder geroepen te voldoen aan allerlei verwachtingen en verplichtingen. Mijn intuïtie is sterker en duidelijker, ik begrijp de signalen beter. Ook is er een onmiskenbaar gevoel van optimisme, van avontuur en nieuwsgierigheid.

Natuurlijk is het ook wennen aan deze situatie, want het is zo nieuw als nieuw maar kan zijn. Twijfel kan je afschrikken en maken dat je het liefst terug kruipt in die flessenhals. Geen optie!

Als het zo onwennig voelt, dat je onzeker wordt, probeer afstand te houden, laat het minder diep binnen komen en bescherm de stilte in jezelf. Neem waar wat er in jou, in je omgeving en in de wereld aan het veranderen is zonder alles op jezelf te betrekken.

Wat ook gebeurt is dat je jezelf helder gaat waarnemen, alle gevoelens van schaamte en schuld incluis. Je krijgt de tijd om je remmingen en angsten te herkennen en te kiezen voor bewustwording. Bewustzijn is noodzakelijk om jezelf te gaan ervaren als autoriteit, als een stem die telt, als een bezield wezen.

Vroeger vertrouwde je de autoriteiten die invloed hadden op je dagelijks leven, zoals de burgemeester, de dokter, je baas, je vader of moeder, grootmoeder.  Autoriteiten zijn nu nog vaak onzichtbare, ongrijpbare partijen die met hun statements ons functioneren bepalen. Autoriteiten van staten die onbekend zijn met onze cultuur. Grote bedrijven of organisaties met een psychopaat of narcist aan het hoofd. Die luisteren niet meer naar anderen. Die dreigen met enorme rampen als we hun regels niet volgen. Je slikt of je kikt. En als je kikt lig je eruit. Geen discussie, geen overleg, uitsluiting. Die groep aan de top is uitermate machtig, piepklein en heeft geen hart.

Ik hoor via de tamtam dat steeds meer mensen zich afvragen of het wel klopt, die uitsluitingen, de verstikkende regels en de onnavolgbare en weinig transparante manier van geregeerd worden, omdat ze zien dat er veel kapot gaat. Ze merken dat de verplichtingen hen zo dwars beginnen te zitten in hun behoefte sociaal en rechtvaardig te zijn, dat het gaat knagen. Ze vinden de moed om vragen te stellen en verwachten antwoorden van degenen die aan de touwtjes trekken. Ze hebben een hart en laten dat spreken. Ze willen gezien worden, verbinden, stralen!

Sommigen accepteren de polarisatie en vinden het oké dat mensen bang raken voor elkaar. Die houden hun mond dicht of zijn ver weggeraakt van voelen en bewust zijn van de kracht van het hart. Kan je boos om worden of je gefrustreerd door voelen, maar ook deze mensen horen erbij.

Iedereen die nu op deze aarde is, mensen, halfmensen en andere wezens, zijn er, omdat ze de grootste transformatie ooit willen meemaken. Iedereen die nu leeft speelt een rol, ook de boosaardigen en degenen die hun ziel verkocht hebben, wil hier zijn, hoe moeilijk dat ook te verteren is.

Als we durven zien dat we zelf hebben toegestaan dat deze wereld van controle en manipulatie is ontstaan, gaat de flessenhals wijder open en mag het ervaren van het bestaan een bevrijding betekenen.

De transformatie is meer dan een verandering van energie in al onze lichamen, het is het in overgave bewust worden van onszelf en onze vermogens. Van werkelijk mens zijn in ons schitterende nieuwe lichtlichaam, met fonkelnieuwe chakra’s, met een hogere intuïtie en dieper gevoelde verbondenheid met ons innerlijk licht, met anderen, met de natuur en met onze oorsprong.

Als je toestaat dat je innerlijke lichtkracht wordt verhoogd, ga je vanzelf licht uitstralen. Er vormt zich, mede door jouw overgave, langzaam maar zeker een subtiel maar sterk grid van dit licht boven deze aarde. Je kunt je ermee verbinden en het je laten inspireren.

Voor mij is de essentie van deze transformatie het versterken van onze innerlijke goddelijke vonk, een hogere intuïtie, sterk empathisch vermogen en de onbegrensde mogelijkheden van onze creativiteit erkennen.

© Mirjam Janse

Deze tekst mag gedeeld worden, in zijn geheel, en met vermelding van de auteur en de website.

Inschrijven op mijn Nederlandstalige nieuwsbrieven kan via deze link  http://eepurl.com/dhc6Az

« terug