Vuurcirkel

Vuurcirkel in de klei van de NOP. Foto Johan V 2022

Water en Vuur

Die twee zijn als water en vuur! Houd ze uit elkaar, want als die bij elkaar zijn knalt het gegarandeerd!
Water en vuur lijken tegengestelden, maar ze hebben de kracht om de ander te transformeren. Water blust vuur en vuur doet water koken.

De tegenstellingen in de wereld zijn groot. Die tussen arm en rijk, tussen macht en onmacht en tussen gezond en ongezond. En tussen veel weten en niks weten. En de contrasten zijn de afgelopen tijd alleen maar groter geworden.

De tegenstellingen zijn zichtbaar en voelbaar in ons dagelijks leven en kunnen een enorme peper in het beroemde gaatje zijn om eindelijk in actie te komen of in ieder geval jezelf te onderzoeken. Waar sta je. Komt jouw idee van de samenleving overeen met wat je van hogerhand voorgeschoteld krijgt of staat het er soms lijnrecht tegenover.
De absurde regels en restricties die als confetti over ons heen worden gestrooid zijn voor sommigen een wekker die luid en duidelijk afgaat. Anderen slapen gewoon door de wekker heen, wat hun goed recht is.

Weet je, mijn werk gaat nog steeds over vrijheid en bevrijding en ik hou graag het zilveren randje aan een donderwolk in de smiezen. Daar richt ik mijn aandacht op. Want wat weerhoudt ons ervan het zilver te laten schitteren en zo de wolken uit elkaar te drijven. Wat weerhoudt jou en mij ervan in vrijheid te leven en onszelf op onze eigen unieke persoonlijke manier uit te drukken.
Je hebt een stem en je hebt wat te vertellen. doe je dat. Hoe bewust ben je je van je vermogen om te zingen, te schreeuwen, grenzen aan te geven, en vooral vanuit je hart te spreken.

Mogen we het nog wel hebben over de zaken die onze vrijheid aantasten of stroomt de censuur van oude patronen al in onze aderen. Hoe bewust zijn we nog van ons vermogen zelfstandig en autonoom de veranderingen in onze wereld vorm te geven. Dat bewustzijn is wezenlijk.

De twaalf heilige nachten tussen kerst en Driekoningen zijn een uitnodiging om naar binnen te gaan en helder te dromen. De dagen zijn kort, maar het licht komt terug. Je lichaam en je geest veranderen als vanzelf in dragers van licht met een hogere frequenties. Dat is een transformerend proces waar je moe van kan worden en als je geen rust neemt krijg je griep of iets anders.

Misschien zijn de afgelopen twee jaar wel heilige jaren geweest. Misschien hebben de omstandigheden ons de tijd gegeven onszelf een andere wereld te dromen. Tegengesteld aan wat sommigen ons dicteren. Wat je ook hebt gedaan in die twee jaar, je bent veranderd. Ook van binnen.

Je vermogen om aan je water te voelen of iets goed of fout is, is sterker geworden. Je empathisch vermogen ook, een synchroniciteit herken je makkelijk en je doet er je voordeel mee. Je herkent je gaven en bent minder bang als zwevend weggezet te worden. Je spreekt je uit, kiest voor gezelschap dat je voedt en inspireert en je maakt plannen die je eerder meteen had weggewuifd als zijnde onhaalbaar. En als je alleen bent weet je dat je niet alleen staat.

Dat je eerst door een donkere flessenhals van twijfel, onzekerheid en somberte moet kruipen is nodig om de overgang naar een lichter leven te maken. Niet alleen het lichaam wordt lichter, de geest en de gedachten ook. En als je je dan bewust wordt van je bezieling geeft dat je de bril om uiteindelijk het aardse leven speelser, maar ook met een grotere betrokkenheid te ervaren.

De beklemming omzetten in een drang tot creatief zijn doe ik zelf ondermeer door korte videos te maken. Huilen tegen de maan en grommen tegen een voorbijganger luchtten me maar weinig op als ik vol indrukken zit. Zingen en praten naar de camera, een reflectie of een ervaring delen, de video uploaden en dan loslaten, helpt wél. Het geeft ook nog eens het gevoel iets te verhelderen in het stroeve proces van onze ascentie!

De sluier tussen deze 3D wereld en andere werelden wordt steeds dunner, dus de gidsen, de geesten, overledenen, entiteiten of engelen, kunnen ons makkelijker bereiken. Ze bespoedigen het helende proces als je wenst te weten wie en wat je tegenhield, wat je klein en bescheiden heeft gehouden, en kiest voor veranderen. Ja, er zijn dwaallichten aan het werk, maar als je leert aanvoelen wat voor jou waar is, kun je veel hebben aan hun aanwezigheid.

Je bent van water en je hebt een innerlijk vuur. Alle tegenstellingen zijn in jou aanwezig.

Mirjam Janse

YouTube Channel Mirjam Janse

« terug