Foto Mirjam Janse 2018, Londen

Werkelijk

Op dit moment is het bijna onmogelijk iets zeker te weten. Wat de buitenwereld mij voorschotelt is zo gelaagd en vol tegenstellingen, dat het een enorme opgave is er iets van te vinden. Ben ik na de 20ste januari gerustgesteld? Kan er nu een nieuw evenwicht ontstaan in de wereld? Ik heb mijn twijfels. Maar mijn adem inhouden is geen optie!

Fascinerend is het ook ook, want wat er nu op het schaakbord van de wereld heen en weer geschoven wordt is voor iedereen die het wenst te zien zó extreem en complex, dat er geen chocola van te maken is.
En elke dag vraag ik mezelf wat lees ik, wat wens ik te weten, waar wens ik me voor af te sluiten, wat is zinvol, wie ben ik in de ogen van mijn vrienden, wat hou ik voor me, hoe blijf ik zin hebben in de dag, hoe beur ik een ander op, hoe blijf ik in vertrouwen en accepteer ik dat alles is wat het is…

Is de onrust in de wereld misschien een spiegel van wat er in onszelf gebeurt? Is de vorm waarin de transformatie plaatsvindt zó pittig en anders dan we hadden verwacht?

Een beetje gevoelig mens kan de laatste weken dingen knap vervelende dingen ervaren. ’s Nachts klaarwakker liggen en overdag aanvallen van vermoeidheid hebben. Het ene moment denken ikzeulmeweldoordedagheen, en twee minuten later jadatpakikooknogevenaan. Je kan een grote bak tranen onder in je buik voelen zonder te begrijpen waarom. Pijn in je onderrug. Hartkloppingen. Stijve schouders en nek. Je bent niet de enige dus.

Aan de andere kant is het ook goed mogelijk dat er onverwachts een last van je schouders valt. Plóp. Opluchting! Al het gepieker, weggeschoten! En het kan opeens heel gewoon voelen om te observeren wat er gebeurt terwijl iemand tegen je tekeer gaat. Denken góh, maakte ik me nou zo druk over die kritische opmerking? Was ik zó met die oude misverstanden bezig?

De sensatie is blijvend, het gevoel rustig en met respect en compassie naar anderen en de wereld te kunnen kijken. Je zou zelfs een nieuw enthousiasme kunnen ervaren. Je wéét nu dat je jezelf los kunt maken van oude verbindingen en verplichtingen.
Als dat weten in je buik verankerd raakt, kun je altijd terug naar dat punt van observeren. Dan sta je los van de invloed van het moment, van de emoties en energiën van anderen, de wereld.

Je laten over-schaduwen door ellende uit het verleden was ooit tegennatuurlijk. Wanneer zijn we dat kwijtgeraakt? Wanneer zijn we begonnen schaduwen mee te zeulen van de ene generatie naar de andere? Het is tijd de schaduwen los te weken en mee te geven aan de wind en onze bewegingsvrijheid te her-overen.

Ik voel dat ik vaker alleen en stil moet zijn, zodat de verandering in mij kan stromen. Af en toe lijkt het alsof elke cel in mijn lijf door de verbouwing zo heftig staat te trillen, dat alleen mijn vel de boel nog bij elkaar houdt!  Wonderlijk. Er gaan deuren open naar nieuwe vormen van waarnemen en healen. Ik ben er dankbaar voor.

In mijn video One heb ik het over één waarheid en vele leugens. Het gaat me minder om wie er vandaag gelijk heeft, maar om de zoektocht naar wat de werkelijkheid is in dit leven als mens op aarde. Waartoe ervaren we een aards leven met al zijn misère en verdrieten.
Ik heb het over leugens omdat leugens een wezenlijk deel van ons leven zijn. Benoemen wat de waarheid is gaat in veel gevallen ons verstand te boven. Het gaat over werkelijkheden die onzichtbaar zijn en soms zelfs buitenaards. In een staat van overgave kun je deze werkelijkheden ervaren.

Och, deze aardse werkelijkheid, waarin waarheid en leugen graag hand in hand lopen. In bijvoorbeeld reclame.
Piepklein voorbeeldje. Alle natuurlijke kruiden zijn uit de paradontax tandpasta gehaald om de beleving van het poetsen te optimaliseren. Pardon? Het is gewoon goedkoper voor de producent! Maar voor veel mensen is zoete tandpasta inderdaad lekker om mee te poetsen. Dus de bewering klopt. En niet.
Zolang je je niet realiseert dat je iets mist is het okay. Als je je realiseert dat je een minder gezond product krijgt voor dezelfde prijs, gaat het kriebelen. Minder gezondheid voor jou, meer winst voor de producent. Hmm.

De leugen vertalen naar reclame die voor een wereld wordt gemaakt kan je zo doen. Reclame is dan vermomd als publiciteit en nieuws. Dat is al een eeuwenoude manier om iets verkocht te krijgen, hoor. Een wereld die minder natuurlijk is, maar goedkoper voor producenten ligt nu wel om de hoek. En dat is nieuw.

Hoe weet je welke wereld, welke werkelijkheid je past? Je komt het te weten in de cursus waar alle kruiden nog in zitten!
Werken met je gidsen gaat over vertrouwd raken met je vermogen intuïtief gezonde keuzes te maken en jezelf te leren kennen om te weten, te voelen, te ervaren, welke werelden voor jou een zinvolle werkelijkheid zijn. Voor de een is het een openbaring zich te realiseren dat ze helende handen heeft, voor een ander is ontdekken dat ze kunnen communiceren met aardwezentjes het puzzelstukje dat alles op zijn plaats doet vallen.
Leren om ideeën, patronen en relaties los te laten om iets nieuws te omarmen hoort er natuurlijk ook bij.

Door te ervaren dat er altijd support is in het onzichtbare, kun je, nu méér dan ooit tevoren, je trilling, je frequentie, verhogen, en jezelf op een schitterende manier tot expressie brengen.

Want, laten we wél zijn, je bent tenslotte een lichtwezen in een menselijk lichaam.

Mirjam Janse

Last night I had a flying dream, and it was so real I had a hard time remembering I couldn’t fly when I woke up.
Samuel L. Jackson screwed me out of five bucks at his pretzel cart, and even after I woke up I had a hard time letting it go.

The point is, what does it matter what the content of consciousness is? Flying, inception, time travel, space travel, alien abduction, experience being an insect or a galaxy, experience Godmind or Buddha-mind, whatever, no limits.
You are an infinite universe, so what’s not possible for you?

Jed McKenna’s Theory of Everything

« terug