Ramen met spinnenweb

Ramen met spinnenweb, huisje in midden Frankrijk. Foto Mirjam Janse 2021

Zien wat je hoort

Musici gebruiken de uitdrukking Play it by Ear als ze met anderen spelen zonder bladmuziek voor hun neus. Door goed te luisteren naar wat anderen spelen weten ze intuïtief wat hun partij is, voegen ze behendig in en laten een prachtig stuk muziek ontstaan. Ervaring en een scheutje talent helpen wel natuurlijk.

Play it by Ear kunnen is heel nuttig nu de situatie in de wereld elke dag een nieuw spanningsveld creëert. Soepel inspelen op wat er gebeurt is een ware kunst. Accepteren dat gebeurtenissen te complex zijn voor een denkend mensenhoofd is al lastig, maar toegeven dat je er met je pet niet bij kan is ronduit irritant.  En emotioneel de soms verbijsterende informatie verwerken is ook een klus, want jeetje, die ene gevoelige snaar die geraakt wordt door een bericht of een opmerking doet onverwacht andere, soms hele oude, gevoelssnaren meetrillen.

Mocht je je in de laatste maanden de alternatieve nieuwsberichten naast de reguliere hebben gezet, dan heb je kunnen vaststellen dat er een bijna onoverbrugbare kloof is ontstaan tussen deze twee bronnen van nieuws. Dat de alternatieven zich ergeren aan het feit dat niets van hun berichten en getuigenverslagen in de mainstream media wordt opgenomen is begrijpelijk, maar voor vertegenwoordigers van de bestaande structuren is hun verontwaardiging totaal onzinnig. De vraag blijft hoeveel nieuws eigenlijk propaganda is en waarom velen zonder pardon de mond gesnoerd wordt.

Hoe je met de dagelijkse vloedgolf aan informatie omgaat is persoonlijk, maar hangt ook af van je gewoontes, je geschiedenis en je omgeving. Ik zou daar graag aan willen toevoegen, jouw motief om hier en nu te incarneren. Wat neem je waar en welke bril heb je op. Ben je je dat bewust.

Je bent geboren mede om deze ommekeer te ervaren. Tenminste, ik ga ervan uit dat de ziel er ooit voor gekozen heeft voor om hier en nu te incarneren, in dit lichaam, en in deze tijd van grote veranderingen. Even kort door de bocht, hoor, want ik blijf me verbazen over hoeveel méér er mogelijk is tussen hemel en aarde!

Als je nu leeft betekent het wel dat je gedwongen wordt in zeer complexe zaken te bepalen waar je staat. Controversiële meningen en data worden op je bord geschept en wat doe je dan, kaken op elkaar of slikken. De keuze is nog steeds vrij.

De keuze om wel of geen prik te halen is ook nog steeds vrij, al doemt er een donkere wolk op aan de horizon die ook deze vrijheid wil afschaffen. Bepaalde partijen hebben kortgeleden besloten de prik geen verplichting te laten zijn, waarom loert er dan toch die nare schaduw? Het is bijzonder als je de afgelopen twee jaar rustig bent doorgekomen. Je zou ergens in de komende maanden wel eens getest kunnen worden op je veerkracht. Ik ook.

De wereld verandert. We transformeren. Dit is een goed moment om jezelf beter te leren kennen, zodat je in staat bent de veranderingen in bijvoorbeeld je zintuigelijke sensaties duidelijker waar te nemen. Mogelijk  ga je steeds beter horen, voelen, zien en intuïtief waarnemen, zodat het aanwezig zijn in een hogere dimensie makkelijker wordt.

Het vermogen je innerlijk licht te ervaren heb je al. Het krachtig laten stralen door bewust te ademen en er met je aandacht naar toe te gaan heb je ook. Dat vermogen wordt in de komende maanden steeds groter en daar hoef je niks voor te doen. Het gebeurt gewoon. Cadeautje van de kosmos. Open staan voor deze energetische update helpt het ver-lichten versnellen, dat wel. Je kunt andere mensen, banen, relaties, aan gaan trekken en zo je leven wezenlijk veranderen.

Prachtig als het je lukt om nieuwsgierig te blijven naar wat er in jou en in de wereld gebeurt. In staat zijn ieders goddelijke oorsprong te herkennen ook. Om je vervolgens, vanuit het bewust zijn van de eenheid van mens en oorsprong, inzicht krijgen in wat ‘op aarde aanwezig zijn’ betekent. Geen kattepis!

Je zou jezelf wel eens kunnen verrassen met andere voorkeuren en verlangens dan je ooit met je hoofd had kunnen bedenken.

« terug