'Afstand', Westerpark. Amsterdam. Foto Mirjam Janse, 29 maart 2020

Moe!

Al zou je willen, je ontkomt niet aan de energien die door ons allemaal worden geproduceerd en onbewust in de omgeving worden uitgestort. We hebben allemaal last van stress, we zweten en produceren luchtjes en dat heeft een effect op anderen, of we dat nou willen of niet.

En die omgeving hangt nu vol met die gedachten van onzekerheid en paniek van iedereen. Ik ga een keer uitleggen hoe dat werkt, maar voor nu is het belangrijk om te weten dat je onvermijdelijk mee gaat in die wolk van paniek en angst voor een gebrek aan gezond leven en inkomen. Wantrouwen kom je nu op elke hoek van de straat tegen. Ja, er gebeurt ook veel moois en nieuws, maar eerst even dit.

Iedereen die een beetje gevoelig is begint nu moe te worden. Moe van het mede-dragen van deze sfeer van onzekerheid en onduidelijkheid. En dat moe zijn vertaald zich in lichamelijk ongemak. Bruce Lipton legt heel goed uit hoe we allemaal altijd vol zitten met virussen, maar er geen last van hebben zolang we rust vinden en gelukkig zijn. Hij laat zien hoe stress je immuunsysteem verzwakt, je groei stopt, en je zelfs minder intelligent maakt. Neem stress serieus en neem rust, zou ik zeggen. Maar kijk of je ook iets kan doen aan het herstellen van de balans!

Lees een inspirerend boek, knutsel, ga kleien en doe een paar yogaoefeningen. Ga zingen, dansen, bewegen, lachen en steek je neus buiten de deur om een flinke scheut zon op je snufferd te voelen en haal meteen diep adem. Adem bewust een dosis levensenergie in. Zonder je kop in het zand te steken, kan je ook besluiten jezelf even los te koppelen van de wereld van nieuwsberichten en restricties. Héél jezelf door bewust te zijn van je keuzevrijheid en kies voor wat voor jou goed voelt.

Ik betrapte me er vorige week op dat ik het heerlijk vond, zonder haast, te zitten schrijven in het park, kop in de zon, coffee-to-go naast me, en dat ik me schuldig voelde. Klónjk! Wakker worden! Niks schuldig, gezond! Ik kan het leed van de wereld niet op mijn schouders nemen! Jij ook niet! Nu niet en nooit niet! Zo, weer ’s goed in mijn oren geknoopt!

Het is 1 april. Stel dat dit virus een grote grap is, hoe zou je je dan voelen?

Juist! Dat wat je nu voelt, verontwaardiging, boosheid, woede, de wens om iets of iemand in elkaar te meppen, dát is de energie die je nu onderhuids hebt zitten. Misschien voel je eerst opluchting, ga je hikkerig lachen en grijp je de eerste beste wandelaar die je op straat tegen komt beet om ‘m een flinke omhelzing te geven. Dan volgt alsnog de ergernis, de verontwaardiging, de verbijstering. Dan wil je weten waarom.

Op dit moment is het voor een individu knap lastig om erachter te komen wat er werkelijk aan de hand is in de wereld. We zijn als Nederland economisch, financieel en politiek met alle andere landen verbonden. Duidelijk. Er is een enorme verschuiving van machten bezig en wat er uitkomt hangt mede af van hoe wakker en bewust wij zijn!

Er is prima informatie te vinden op YouTube. Voor wie niet bang is om verder te kijken dan z’n neus lang is heeft Janet Ossebaard een heldere serie video’s gemaakt ‘The Fall of the Cabal’ en over het Corona virus. Voor inspirerende video’s kan je kijken naar oa Lee Harris, Magenta Pixie, Teal Swan, en Esther Hicks.

Het blijft een gek idee dat regelmatig mensen, met of zonder actief virus, het loodje leggen door een overdosis aan slechte lucht, straling of medicijnen. De overdosis kan het lichaam niet verwerken en uiteindelijk ligt het natuurlijke afweermechanisme, het immuunsysteem, plat. Een goed functionerend immuunsysteem had heel wat leed kunnen voorkomen.

Moge na deze kermis ziekenzorg weer gezondheidszorg worden. Dan kan ook de dialoog over preventieve gezondheidszorg weer opgepakt worden en kunnen de preventieve en alternatieve geneeswijzen weer in het verzekeringspakket. Er zijn vele behandelaars die mensen helpen bewust te worden van hoe hun lichaam werkt en waar het behoefte aan heeft. Laat deze behandelaars de waardering krijgen die ze verdienen.

Lichaamsbewustzijn betekent weten dat je bent wat je eet, dat wat je denkt invloed heeft op je weerstand en dat ook de ziel voeding nodig heeft. Maak dat dan ook financieel haalbaar voor iedereen!

Zing. Wat er ook gebeurt en wat je ook denkt, zing. Een vertrouwd slaapliedje, je favoriete rocknummer, een mantra of zomaar wat neuriën kan ook. Als je zingt houdt het angstige ego z’n mond. Maar je wordt wél wakker!

Ga goed, blijf zingen!

Van harte, Mirjam

Deze tekst mag gedeeld worden, in zijn geheel, en met vermelding van de auteur en de website.

Inschrijven op mijn nieuwsbrieven kan via deze link  http://eepurl.com/dhc6Az

 

« terug